Heimstrikka oppvaskfille

Jeg aner ikke hvor mange oppvaskfiller jeg har strikket, men det er mange. Jeg liker å ha et strikketøy i veska slik at jeg er sikker på å alltid ha et strikketøy for hånden,og da er det helt perfekt å strikke oppvaskfiller.

2015-08-23 14.29.07

Noen ganger strikker jeg kluter med flott mønster, andre ganger passer det best å strikke noe som ikke krever at jeg følger med.

Disse oppvaskfillene er slike som man kan se tv, prate og la tankene vandre mens jeg strikker.

2015-08-23 14.28.40

Hvor denne oppskriften kommer fra aner jeg ikke, jeg har strikke de i mange år og det finner utallige nedskrevne varianter.

Jeg tenkte jeg ville dele min variant med dere, det er enkelt som bare det. Du kan bruke akkurat de bomullsgarnet du vil, jeg liker de som har litt syntetisk i seg men det er en smak sak.

Legg opp 61 masker på pinne som passer til garnet du har valgt. Om du vil strikke kluten mindre eller større legger du opp flere eller færre masker, antall masker på kunne deles på 4 pluss 1.
1.omgang: 4 rett, * 1 vrang, 3 rett* gjenta maskene mellom * * til du har 4 masker igjen, 4 rett
2. omgang: 2 rett, * 1 vrang, 3 rett* gjenta maskene mellom * * til du har 2 masker igjen, 2 rett
Gjenta disse to omgangen til ønsket lenge, fell av, fest trådene og du har strikket en oppvaskfille.

2015-08-23 14.28.33

Share

Sommer, sol og litt arbeid

I dag flyttet jeg ut på verandaen så fort jeg sto opp. Sol fra skyfri himmel og ikke noe vind. Slike dager er som et eventyr.

Jeg tok med meg alle oppvaskfillene og tilhørende papirer ut i sola og nå har jeg fått renskrevet alle mønstrene jeg har laget de siste ukene.

DSC02035

Men jeg måtte jo starte på ei ny oppvaskfille. Denne gangen strikker jeg i Tuva fra Euro Pris, godt å strikke med og gode og holdbare i bruk.

DSC02036

Share