Elisabets hjemmebakte brød

Jeg baker gode brød, det synes jeg og mange med meg. Ja, det er lov å skryte litt av seg selv.

Mange har spurt om oppskriften men så er det slik at jeg tar litt av den og litt av den og det er ikke noe mål på noen ting. Min gode venninne Nina ville gjerne ha oppskriften og da fant vi ut at jeg baker, Nina måler. Så nå kan jeg gi dere alle oppskriften.

1 pk fersk gjær

1700 gram hvetemel

500 gram sammalt hvete grov

1 dl rugmel

6 dl lettkokte havregryn

75 gram sesamfrø

1 dl olje

2 sp salt

Ca 1,5 liter vann men det er litt varierende, deigen skal sige så vidt utover når du slutter å blande men ikke være rennende.

Løs opp gjæren i litt av vannet, bland alt det tørre og ha vannet i.

Heves ca 1 time, rull ut brødene, jeg steker i langpanna, hev 15 minutter og stekes på 200 grader i 1 time.

Jeg baker som regel 6 små brød av denne oppskriften eller åtte som Nina har gjort her.

995613_10153078346254778_5223682154668122236_n

Bilde har jeg lånt av Nina.

Lykke til med baksten, håper det smaker.

 

Share

3 thoughts on “Elisabets hjemmebakte brød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *